Нови 120 камиона DAF за Юроспийд

НачалоНовини → Нови 120 камиона DAF за Юроспийд
Нови 120 камиона DAF за Юроспийд

Турботракс България и Юроспийд подписаха нов договор за доставка на 120 влекача от новия модел DAF XF. Договорът е за три години с обратно изкупуване и първата партида от 10 влекача вече е доставена.

Партньорството между Юроспийд и DAF започна преди 3 години, когато фирмата обнови изцяло парка си и закупи 110 нови влекача от холандската марка. Днес подновяването на договора за още 120 влекача съвсем не се случва автоматично. Преди да вземат решението от Юроспийд правят сериозно изследване какво точно предлагат към днешна дата почти всички марки, представени на нашия пазар, какви са новостите в тях и кои влекачи биха били най-подходящи за бизнеса им. Според собствениците на Юроспийд Димитър Рашков и Иван Цокев изборът се се спрял отново на DAF, защото тази марка предлага параметри, които ги вълнуват особено много. Това са разходът на гориво и надеждността, качеството и цената, предсказуемостта на автомобила и доброто партньорство с Турботракс и DAF, включително и по отношение на сервиза и обслужването – като цена, срокове, ангажираност…

Сделката този път е за малко повече влекачи и от Юроспийд смятат, че за този тригодишен период новозакупените автомобили ще станат и повече.

През изминалите три години автомобилите в парка на Юроспийд, който е изцяло от DAF, са давали среден разход на гориво около 27 л/100 км, като маршрутите, по които са използвани са почти изцяло в Западна Европа. И този разход напълно задоволява собствениците на фирмата и съвпада с очакванията и плановете им. През тези години в камионите не е имало повтарящи се проблеми, имало е няколко случая на проблеми с електрониката, но от DAF винаги са реагирали адекватно и бързо, включително и в един от случаите с максимално бързо предоставяне на заместващ автомобил, така че фирмата да може да продължи работата си.

За взетото решение е допринесла и положителната еволюция на продукта, която той претърпя през тези 3 години. Влекачите DAF XF, закупени от Юроспийд, са точно от гамата, отличена с приза Камион на 2018 година. Фирмата се е спряла на следната конфигурация: DAF XF влекач стандартно изпълнение с двигател 480 к.с., новия ZF Traxon, с новите мостове с по-бързи диференциални отношения, със система „автопилот“ – PCC Lite, която управлява двигателния тракт съобразно терена. „От наша гледна точка PCC Lite е най-важното. Това е система, която, първо, дава огромно облекчение за шофьора, защото той може да работи оптимизирано и релаксирано с нея и същевременно да е сигурен, че ще спази нормите си за разход на гориво,“ обяснява причините за избора Димитър Рашков. Автомобилът е напълно оборудван с всички възможни системи за безопасност и за икономия на гориво, с максимален капацитет на резервоарите от близо 1500 л.

Първата доставена партида от десет влекача е с двата вида кабини – Space и SuperSpace, за да се направи оценка на базата на опита каква точно кабина ще се избере за следващите доставки. Нов момент е и че в конфигурацията е интегрирана и системата за управление на парка DAF Connect, от която Юроспийд ще използва данни, които ще прехвърля към собствената си система за управление на парка, разработена през годините. Друг нов момент е, че в сделката е включен и централен договор със завода за поддръжка и обслужване.

Нашата група Новини Продукти Услуги Сервизна мрежа Актуално Контакти Общи условия